Dieren en kinderen zijn de meest pure wezentjes.
01 juni 2021 

Dieren en kinderen zijn de meest pure wezentjes.

Dieren en kinderen zijn de meest pure wezentjes. Ze spiegelen hoe het met je gaat.

De afgelopen jaren maakte ik een flinke sprong in mijn ontwikkeling. Een belangrijk gevolg daarvan was dat ik minder verstrikt raakte in mijn eigen verhaallijnen. Prachtig kloppende waarheden waar ik me soms aan vasthield. Die controle en rechtvaardiging leken te bieden. Op het moment dat ik ze zag, kon ik ze beter loslaten. Zo kwam ik dichter bij wat me drijft. Bij mijn betekenis voor de mensen om me heen.

Het effect daarvan merkte ik ook aan hoe kinderen en dieren op mij reageerden. Met meer rust. En een grotere neiging om bij mij in de buurt te willen zijn. Zo was er het hondje in Azië, dat bijna een uur naast me bleef lopen tijdens een wandeling. Hij zal in eerste instantie op een snack of aandacht gehoopt hebben, maar hij bleef met me meelopen terwijl hij geen van beide kreeg.

Het hondje heeft natuurlijk geen enkel idee van mijn ontwikkeling. Kinderen ook niet. Ze reageren op wat ze waarnemen. Op de energie die ze meekrijgen. Wat dat precies is? We kunnen het ze niet vragen. Ze reageren gewoon. Zonder oordeel, zonder masker, zonder verwachting.

Over de schrijver
Raymond de Looze (1976) is bedrijfskundige en jurist, die zich na een internationale projectencarrière toelegde op zijn ware passie: de ontwikkeling van mensen. Corona maakte de schrijver in hem wakker. In december 2020 verscheen zijn debuut, het boek DIY Goeroe. Nog geen 10 maanden later werd zijn tweede boek gepubliceerd: Hoe je de beste versie van jezelf wordt – en waarom je dat vooral niet moet willen. Hij weet hardcore content te verpakken in gewone-mensen woorden, zonder theorieën en terminologie. Alsof je samen aan de koffie zit en een goed gesprek hebt.
Reactie plaatsen